Thursday, December 31, 2009

Kenangan 2009 - 7 hari di Sekolah Sukan Bandar Penawar

Seminggu di sini sungguh menyihatkan. Jadual waktu student kat sini memang best. Pagi-pagi bangun dah kena joging satu sekolah. Kul 8 lebih baru masuk kelas. Hari perhimpunan je pakai pakaian rasmi sekolah manakala hari lain t-shirt sukan. Student dalam kelas pun tak berapa ramai.
Kolam renang je ada 3 buah. Pilih la yang mana satu nak terjun. Maaf ye, family pool tiada di sini. Apa tunggu lagi, terjun la..
aku dan hidayah dah tak sabar-sabar nak terjun ni

Besh sekolah nih weh.. leh main boling free..

Owh my god, nikmatnya sekolah ada gym sendiri. Bila-bila boleh masuk. Segalanya percuma.


Student aku kengkonon nak kenenkan aku dengan pegawai sukan nih. tader ler keja lain. cukup amik pic aku jer sudah lar nak gak selit pic si dia nih. Layankan je lar.

Antara student sekolah sukan ni termasuk yang pakai tudung tuh huhu..
I dapat cenderahati..thanks a lot!

Kenangan 2009 - Fakulti Seni dan Muzik di UPSI

Mesti korang tertanya-tanya apa la aku buat kat kampus nih. Jauh bidang dengan apa aku belajar dulu. Kami beramai-ramai ke mari untuk mengembangkan bakat team band untuk niche area sekolah ni. So far ramai student aku yang berbakat memainkan pelbagai instrumen muzik. Setiap alat bukan murah harganya. Fakulti seni dan Muzik UPSI memang bagus dalam melatih orkestra dan sefaham aku student UPSI merupakan performer terbaik juga.

Prof tengah beri lecture pada team band sekolah kami. Tak boring pun..

Ni le student UPSI. Nampak simple je tapi kalau tengok diorang perform gempaq beb..

Gedabak boleh muat kepala aku dalam nih

Kami guru-guru ni tak le pandai sangat main instrumen tu tapi setakat cuba-cuba tu boleh la.
(Aku, Ong dan Teh Zarina )

Besh dengar live band free student UPSI

i love this BIG drum. Nak bawa balik buat kejut adik i bangun solat subuh boleh tak prof?
Tunjuk bakat terpadam..err..terpendam


Wednesday, December 30, 2009

Suplimen terbaik

Aku terbaca satu article tentang suplimen terbaik yang diamalkan sejak zaman Rasulullah lagi. Yahudi dah lama amalkan cara pemakanan yang mengikut sunnah Nabi tapi kenapa la orang Islam sering lupa tentang kelebihannya. Tak terlalu mahal jika dibandingkan dengan suplimen beratus $$ yang lain. Tak terlalu susah nak cari pun. Sehari 2 kali je. Insya Allah. Keyakinan itu yang penting.

(Habatus sauda' / Jintan Hitam )

+

(Kurma / fresh dates )
+

( Madu / honey )

Tuesday, December 29, 2009

Cuti akhir tahun sekolah 2009

Gosh.. cuti sekolah ni sungguh memenatkan but I love travel so much..

Spend cuti di KL berjalan sakan di Bukit Bintang. Minggu berikutnya ke Seremban mengikuti interview bagi guru Sekolah Agama Bantuan Kerajaan sambil menikmati tomyam seafood. Ina belanja, alhamdulillah. Tq sepupuku.. Selang 2 hari berikutnya perjalanan yang agak jauh mencecah 9 jam ke Kedah dan esoknya ke Pahang pula. Pukul berapa sampai rumah hari berikutnya? 3 pagi dik.. Dan aku menghadiri taklimat guru pada pukul 9 pagi di Dewan Bestari pada hari yang sama. Baru lah aku dapat menikmati tidurku yang secukupnya. Nikmatnya tidur yang Allah kurniakan.
Ni je pic yang sempat aku rakamkan semasa di Cameron, Pahang.

Bersama sepupu-sepupu dan kaum kerabat
Bonda dan mak lang

Ni baru separuh family yang muat terakam dalam pic ni. Yang lain dah selamat minum teh boh

Kitorang panggil si dia ni bubblesaur

Wednesday, December 23, 2009

Allure feat 112 - All Cried Out

video


All alone on a Sunday morning

Outside I see the rain is falling

Inside I'm slowly dying

But the rain will hide my crying, crying, crying

And you, don't you know my tears will burn the pillow

Set this place on fire 'cause I'm tired of your lie

All I needed was a simple, "Hello"

But the traffic was so noisy that you could not hear me cry

I, I gave you my love in vain

My body never knew such pleasure

My heart never knew such pain

And you, you leave me so confused

Now I'm all cried out, over you

Ooh, crying over you, over you, yeah

Never wanted to see things your way

Had to go astray for why was I such a fool

Now I see that the grass is greener

Is it too late for me to find my way home

How could I be so wrong, yeah?

Leaving me all alone

Don't you know my tears will 'cause an inferno

Romance of these flames, why should I take the blame?

You were the one who left me neglected, apology not accepted

At me to the broken hearts you've collectedI gave you all of me

How was I to know, you would weaken so easily

I, I don't know what to do

Now I'm all cried out over you

I gave you my love in vain

My body never knew such pleasure

My heart never knew such pain

And you, you left me so confused

Now I'm all cried outNow I'm all cried out, over you

Please forgive me

Please forgive me, oh

Please forgive me

Friday, December 11, 2009

Memecahkan rahsia yang tersimpan lama

Permulaan 'title' yang agak 'curious'.
Gosh mesti korang tertanya-tanya apa lar agaknya rahsia cik mas nih.
Aku menggilai actor ini since 1996. Kira-kira 14 tahun aku tergila-gila kat actor superman nih
My type. My taste. Tough guy. Good look. Broad shoulder. Good look. Matang.
Awesome..
p/s: this post agak terkeluar sket dari landasan islamiah.

Friday, December 4, 2009

Salam Aidil Adha


Ya Allah,
Sampaikanlah aku ke Baitullah sekali lagi bagi menunaikan haji dan umrah
Janganlah Kau jadikan ziarahku dahulu ziarah yang terakhir bagiku
Murahkanlah rezeki yang Kau berkati dan permudahkanlah
Sesungguhnya terlalu rindu aku pada Mekah dan Madinah