Monday, February 16, 2009

Program Sehari Bersama Angkasawan Negara

siapa lagik? tengok cik abg nih lar .

ari sabtu lak skola aku ada merentas desa. dapat surat daripada jpn last minute. ari sabtu lak function program nih. so kak bai bawak dulu bebudak yg seramai 40 org neh ke mozac (sek men sains muzaffar syah) dan aku menyusul kemudian. student aku dah sengih memandang aku dari jauh. beriya-iya memujuk aku and kak bai sebab nak datang program nih.kuota 40 jer. bila brader hensem nih kuar jer student dah ramai melonggok mintak sign. potong jalan betul la budak-budak nih.
lagik baik aku carik cikgu tuition aku dulu yang tak jemu mengajar aku sampai lar aku ke tahap skrg ni. lagi bermakna sampai math aku A. aku tanya student mozac mana cikgu bistamam (kawan baik ayah). guru mozac hampir 30 tahun. dia nampak aku, terus dia berdiri tegak sambil tersenyum.beriya-iya jemput aku makan. seronok betul kami berbual sampai aku dah tak pedulik pak sheikh tuh. aku takde segan silu perkenalkan pada student aku inilah cikgu yang ajar aku dulu. bagi aku, cikgu aku ini lebih bermakna dan berjasa dalam hidup aku. Dia lah pelita hidup aku dan aku mahu jadi guru terbaik seperti dia.

2 comments:

nuyui said...

wei...best la ko jumpe mamat angkasa tu..huhuhu.. jelez3x..

cik masliza said...

uiks jgn jelezz..